Kombinaciju keksa, čokolade i malina svi vole, tako da smo sigurni da ovoj torti nećete odoleti. Priprema je veoma jednostavna, ne peče se pa je samim tim još bolja. Izuzetno je kremasta i sočna, probajte. 

Sastojci:

  • 15 g želatina za čokoladnu masu
  • 80 ml vode
  • 7 g želatina za žele od bobica
  • 30 ml vode
  • 150 g mlevenog keksa
  • 40 g putera
  • 150 g pirea ili soka od malina)
  • 50 g šećera (opciono)
  • 100 g čokolade
  • 300 g rikote ili krem sira
  • 100 g kondenzovanog mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g čokolade
  • 50 g putera

Priprema:

Oba želatina potopite u odgovarajuću količinu vode i ostavite da nabubri. U mleveni keks dodajte otopljeni puter, promešajte pa utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na 15 minuta. U pire ili sok od bobičastog voća dodajte 7g želatina. Čokoladu otopite. Pomešajte kondenzovano mleko i rikotu. Dodajte slatku pavlaku pa umutite mikserom. U tu smesu sipajte otopljenu čokoladu i želatin koji je preostao. Umutite mikserom. Sipajte čokoladni fil preko kore od keksa. protresite da se poravna. preko sipajte fil od voća pa umešajte kašikom. Ostavite u frižideru 30 min.

Na kraju zagrejte 50g čokolade i 50 g putera. Prelijte tortu i vratite u frižider.

Izvor: Stvar ukusa