Kombinaciju keksa, čokolade i malina svi vole, tako da smo sigurni da ovoj torti nećete odoleti. Priprema je veoma jednostavna, ne peče se pa je samim tim još bolja. Izuzetno je kremasta i sočna, probajte.
Sastojci:
- 15 g želatina za čokoladnu masu
- 80 ml vode
- 7 g želatina za žele od bobica
- 30 ml vode
- 150 g mlevenog keksa
- 40 g putera
- 150 g pirea ili soka od malina)
- 50 g šećera (opciono)
- 100 g čokolade
- 300 g rikote ili krem sira
- 100 g kondenzovanog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
Oba želatina potopite u odgovarajuću količinu vode i ostavite da nabubri. U mleveni keks dodajte otopljeni puter, promešajte pa utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na 15 minuta. U pire ili sok od bobičastog voća dodajte 7g želatina. Čokoladu otopite. Pomešajte kondenzovano mleko i rikotu. Dodajte slatku pavlaku pa umutite mikserom. U tu smesu sipajte otopljenu čokoladu i želatin koji je preostao. Umutite mikserom. Sipajte čokoladni fil preko kore od keksa. protresite da se poravna. preko sipajte fil od voća pa umešajte kašikom. Ostavite u frižideru 30 min.
Na kraju zagrejte 50g čokolade i 50 g putera. Prelijte tortu i vratite u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem