Kada jednom probate domaći keks sa čokoladom i rendanom korom pomorandže pravićete ga stalno. Ne treba vam kvasac i nema čekanje da testo naraste, samo sjedinite sastojke i pečete. Idealan je uz kafu ili čaj, a puno je zdraviji od kupovnog jer nema dodatih aditiva i pojačivača ukusa.
Sastojci:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- 60 g čokolade
- rendana kora pomorandže
- šećer u prahu
Priprema:
Celo jaje pomešajte sa šećerom i rendanom korom narandže, pa sve izmešajte da se jaja lepo umute. Ulijte sok uz konstantno mešanje, a potom i ulje. Dodajete brašno i prašak za pecivo, pa zamesite glatko testo. Čokoladu iseckajte na sitne komade, dodajte u smesu pa dobro umešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, pa kašikom odvadite i oblikujte biskvite. Pospite ih šećerom u prahu i pecite na 180 C nekih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus