Kada jednom probate domaći keks sa čokoladom i rendanom korom pomorandže pravićete ga stalno. Ne treba vam kvasac i nema čekanje da testo naraste, samo sjedinite sastojke i pečete. Idealan je uz kafu ili čaj, a puno je zdraviji od kupovnog jer nema dodatih aditiva i pojačivača ukusa.
Sastojci:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- 60 g čokolade
- rendana kora pomorandže
- šećer u prahu
Priprema:
Celo jaje pomešajte sa šećerom i rendanom korom narandže, pa sve izmešajte da se jaja lepo umute. Ulijte sok uz konstantno mešanje, a potom i ulje. Dodajete brašno i prašak za pecivo, pa zamesite glatko testo. Čokoladu iseckajte na sitne komade, dodajte u smesu pa dobro umešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, pa kašikom odvadite i oblikujte biskvite. Pospite ih šećerom u prahu i pecite na 180 C nekih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem