Kada jednom probate domaći keks sa čokoladom i rendanom korom pomorandže pravićete ga stalno. Ne treba vam kvasac i nema čekanje da testo naraste, samo sjedinite sastojke i pečete. Idealan je uz kafu ili čaj, a puno je zdraviji od kupovnog jer nema dodatih aditiva i pojačivača ukusa. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 100 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 60 g čokolade
  • rendana kora pomorandže
  • šećer u prahu

Priprema:

Celo jaje pomešajte sa šećerom i rendanom korom narandže, pa sve izmešajte da se jaja lepo umute. Ulijte sok uz konstantno mešanje, a potom i ulje. Dodajete brašno i prašak za pecivo, pa zamesite glatko testo. Čokoladu iseckajte na sitne komade, dodajte u smesu pa dobro umešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, pa kašikom odvadite i oblikujte biskvite. Pospite ih šećerom u prahu i pecite na 180 C nekih 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa