Kada pravite biskvit za čupavce morate da vodite računa da on ne bude žilav i tvrd. Zato napravite retku smesu i kolač će biti mekan i sunđerast, prosto će se topiti u ustima. Kako bi smesa bila retka koristite manje brašna, a žumanca uvek odvojte od belanaca. Smesa treba da bude malo gušća od one za palačinke.
Umesto čokoladnog preliva koristite kafu, pa tek onda uvaljajte u kokos.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g brašna
Za preliv:
- 200 ml vode
- 100 g šećera
- 1-2 kašičice turske kafe
- 250 g kokosa
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom, pa dodajte žumanca i vanilin šećer. Sjedinite mikserom. Zatim stavite prstohvat soli, ulje, mleko, prašak za pecivo i prosejano brašno. Smesa treba da bude retka. Sipajte u pleh koji ste premazali puter i obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Stavite vodu da provri, pa dodajte šećer. Kada se to ušpinuje dodajte kafu i promešajte. Umačite biskvite isečen na kocke, pa uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem