Kada pravite biskvit za čupavce morate da vodite računa da on ne bude žilav i tvrd. Zato napravite retku smesu i kolač će biti mekan i sunđerast, prosto će se topiti u ustima. Kako bi smesa bila retka koristite manje brašna, a žumanca uvek odvojte od belanaca. Smesa treba da bude malo gušća od one za palačinke

Umesto čokoladnog preliva koristite kafu, pa tek onda uvaljajte u kokos. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g brašna 

Za preliv:

  • 200 ml vode 
  • 100 g šećera
  • 1-2 kašičice turske kafe
  • 250 g kokosa

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom, pa dodajte žumanca i vanilin šećer. Sjedinite mikserom. Zatim stavite prstohvat soli, ulje, mleko, prašak za pecivo i prosejano brašno. Smesa treba da bude retka. Sipajte u pleh koji ste premazali puter i obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. 

Stavite vodu da provri, pa dodajte šećer. Kada se to ušpinuje dodajte kafu i promešajte. Umačite biskvite isečen na kocke, pa uvaljajte u kokos. 

Izvor: Stvar ukusa