Da biste napravili savršeno hrskavu pitu sa višnjama dovoljno je da svaku koru premažete uljem i vodom, a onda da pospete šećerom. Ukus je odičan i nećete moći da se zaustavite dok ne pojedete ceo pleh. Odlično je posluženje posle nedeljnog ručka.
Umesto kupovnih, možete i sami da razvučete kore.
Sastojci:
- 600 g višanja
- 1 pakovanje griza
- 9 kašika griza
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml ulja
- 150 ml kisele vode
Priprema:
Pomešajte višnje, šećer, vaniin šećer i griz, a u drugoj posudi pomešajte vodu i ulje. Odvojite po 3 kore za svaki rolat. Prvu koru premažite sa uljem i vodom, pa pospite sa 2 kašike šećera. Zatim stavite drugu koru, isto premaz i šećer, pa treću koru. I nju premažite i pospite šećerom, pa sipajte višnje i urolajte. Ređajte u pleh, pa isecite na parčiće. Premažite sa ostatkom preliva i pospite sa 2 kašike šećera. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus