Da biste napravili savršeno hrskavu pitu sa višnjama dovoljno je da svaku koru premažete uljem i vodom, a onda da pospete šećerom. Ukus je odičan i nećete moći da se zaustavite dok ne pojedete ceo pleh. Odlično je posluženje posle nedeljnog ručka.
Umesto kupovnih, možete i sami da razvučete kore.
Sastojci:
- 600 g višanja
- 1 pakovanje griza
- 9 kašika griza
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml ulja
- 150 ml kisele vode
Priprema:
Pomešajte višnje, šećer, vaniin šećer i griz, a u drugoj posudi pomešajte vodu i ulje. Odvojite po 3 kore za svaki rolat. Prvu koru premažite sa uljem i vodom, pa pospite sa 2 kašike šećera. Zatim stavite drugu koru, isto premaz i šećer, pa treću koru. I nju premažite i pospite šećerom, pa sipajte višnje i urolajte. Ređajte u pleh, pa isecite na parčiće. Premažite sa ostatkom preliva i pospite sa 2 kašike šećera. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem