Da biste napravili savršeno hrskavu pitu sa višnjama dovoljno je da svaku koru premažete uljem i vodom, a onda da pospete šećerom. Ukus je odičan i nećete moći da se zaustavite dok ne pojedete ceo pleh. Odlično je posluženje posle nedeljnog ručka

Umesto kupovnih, možete i sami da razvučete kore

Sastojci: 

  • 600 g višanja
  • 1 pakovanje griza
  • 9 kašika griza
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml ulja
  • 150 ml kisele vode

Priprema:
Pomešajte višnje, šećer, vaniin šećer i griz, a u drugoj posudi pomešajte vodu i ulje. Odvojite po 3 kore za svaki rolat. Prvu koru premažite sa uljem i vodom, pa pospite sa 2 kašike šećera. Zatim stavite drugu koru, isto premaz i šećer, pa treću koru. I nju premažite i pospite šećerom, pa sipajte višnje i urolajte. Ređajte u pleh, pa isecite na parčiće. Premažite sa ostatkom preliva i pospite sa 2 kašike šećera. Pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa