Posle obilnog ručka zasladiste se najukusnijim kolačem.
Sastojci:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 200 ml gušćeg jogurta
- 150 ml ulja
- 270 g brašna
- prašak za pecivo
- 360 g višanja
- šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst šne, u koji ste postepeno dodavali šećer. Mutite sve vreme.
Dodajte žumanca, pa ih nežno, špatulom povežute sa smesom.
Postepeno dodajte i ostale sastojke - jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu prebacite u podmazani pleh. Višnje ocedite od viška vode i rasporedite po površini, pa ih prstima ili nožem ugurajte malo u smesu. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 40 minuta na 180°C.
Kada se kolač ohladi, isecite ga i pospite pomešanim šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:adryshomemade
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem