Posle obilnog ručka zasladiste se najukusnijim kolačem.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 300 g šećera
  • 200 ml gušćeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • 270 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 360 g višanja
  • šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst šne, u koji ste postepeno dodavali šećer. Mutite sve vreme.

Dodajte žumanca, pa ih nežno, špatulom povežute sa smesom.

Postepeno dodajte i ostale sastojke - jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu prebacite u podmazani pleh. Višnje ocedite od viška vode i rasporedite po površini, pa ih prstima ili nožem ugurajte malo u smesu. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 40 minuta na 180°C.

Kada se kolač ohladi, isecite ga i pospite pomešanim šećerom u prahu i vanilinim šećerom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:adryshomemade