Umesto sa domaćim džemom ili nutetom, sada slatke kiflice napunite kuvanim orasima. Jednostavnije je da koristite one bez ljuske, ali ako ih skuvate i očistite pecivo će imati lepši ukus. Na jednostavan način umesite testo, ne morate da čekate da odstoji i nafilujte šneom od belanaca i orasima. Odlično je za večeru ili kao posluženje za goste. 

Sastojci:

  • orasi u ljusci (treba da bude 120 g kada se skine ljuska)
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 150 g putera
  • 100 g kisele pavlake 
  • 600 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za fil:

  • 1 belance
  • 100 g šećera

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • šećer u prahu

Priprema:

U ključalu vodu stavite orahe u ljusci i kuvajte 5 minuta. Izvadite i kada se osuše, oljuštite. Iseckajte sitno. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte puter sobne temperature i kiselu pavlaku, a onda i brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i podelite na 3 dela. Svaki deo razvucite u krug i isecite trouglove. 

Umutite belance sa šećerom, dodajte seckane orahe i promešajte. Nafilujte testo i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa