Umesite testo, pa napravite kiflice sa kuvanim orasima.

Umesto sa domaćim džemom ili nutetom, sada slatke kiflice napunite kuvanim orasima. Jednostavnije je da koristite one bez ljuske, ali ako ih skuvate i očistite pecivo će imati lepši ukus. Na jednostavan način umesite testo, ne morate da čekate da odstoji i nafilujte šneom od belanaca i orasima. Odlično je za večeru ili kao posluženje za goste.
Sastojci:
- orasi u ljusci (treba da bude 120 g kada se skine ljuska)
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 150 g putera
- 100 g kisele pavlake
- 600 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- 1 belance
- 100 g šećera
Za premazivanje:
- 1 žumance
- šećer u prahu
Priprema:
U ključalu vodu stavite orahe u ljusci i kuvajte 5 minuta. Izvadite i kada se osuše, oljuštite. Iseckajte sitno. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte puter sobne temperature i kiselu pavlaku, a onda i brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i podelite na 3 dela. Svaki deo razvucite u krug i isecite trouglove.
Umutite belance sa šećerom, dodajte seckane orahe i promešajte. Nafilujte testo i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.