Umesto sa domaćim džemom ili nutetom, sada slatke kiflice napunite kuvanim orasima. Jednostavnije je da koristite one bez ljuske, ali ako ih skuvate i očistite pecivo će imati lepši ukus. Na jednostavan način umesite testo, ne morate da čekate da odstoji i nafilujte šneom od belanaca i orasima. Odlično je za večeru ili kao posluženje za goste.
Sastojci:
- orasi u ljusci (treba da bude 120 g kada se skine ljuska)
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 150 g putera
- 100 g kisele pavlake
- 600 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- 1 belance
- 100 g šećera
Za premazivanje:
- 1 žumance
- šećer u prahu
Priprema:
U ključalu vodu stavite orahe u ljusci i kuvajte 5 minuta. Izvadite i kada se osuše, oljuštite. Iseckajte sitno. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte puter sobne temperature i kiselu pavlaku, a onda i brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i podelite na 3 dela. Svaki deo razvucite u krug i isecite trouglove.
Umutite belance sa šećerom, dodajte seckane orahe i promešajte. Nafilujte testo i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno