Kolač sa dve različite vrste keksa i čokoladnim filom je poslastica za sve generacije. Napravićete očas posla, piškote takođe možete sami da pripremite, ne morate da kupujete. Od ove poslastice ne postoji bolja, jer ne košta puno, uspeva svima, a brzinski se sprema.
Sastojci:
- 27 četvrtastog keksa
- 20 piškota
- 1,5 l mleka
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 g kukuruznog skroba
- 40 g kakaoa
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilom. Dodajte skrob i kakao i sjedinite. U šerpu sipajte litar mleka, a u smesu sa kakaom 400 ml. Lepo promešajte, pa sipajte tu smesu u mleko na šporetu. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Ohladite 5 minuta. U presotalih 100 ml umačite keks i ređajte u kalup obložen pek papirom. Prvo ide red piškota, pa red ptit bera. Prelijte čokoladnim filom. Poravnajte i stavite u frižider na 8 sati.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus