Ako poželite slatki doručak ovih dana evo jednog recepta za mekano testo iz tiganja. Pužići su toliko slasni i ukusni da ćete zaboraviti na pekaru.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 5 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- rendana kora pomorandže
- 40 ml biljnog ulja
- 420 g brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac i šećer pa promešajte, Dodajte umućeno jaje, ulje i rendanu koricu narandže pa ponovo promešajte. Postepeno dodajte brašno, sipajte i so pa polako obrađujte testo rukama. Pokrijte testo kesom ili folijom i ostavite da odmara oko 1 sat. Nakon toga podelite testo na otprilike 9 loptica težine oko 80g. Svaku lopticu razvaljajte rukama u dugačak valjak pa oblikujte pužiće. Kada ste ih sve napravili pokrijte ih krpom i ostavite 20 min. Onda ih pržite u ulju sa obe strane. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem