Obradujte najmlađe predivnom Kinder tortom u obliku čokoladice. Skroz je prelivena čokoladnom glazurom, a kremasti fil se topi. Uživaćete u svakom zalogaju, a priprema uopšte nije komplikovana. Uz malo truda napravićete najlepši slatkiš koji može i umesto rođendanske torte da se posluži. 

Sastojci:

Za fil:

  • 1 l slatke pavlake 
  • 30 g šećera
  • 400 g bele čokolade
  • 15 g želatina
  • 50 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera 

Za glazuru:

  • 250 g crne čokolade
  • 250 ml slatke pavlake 

Još:

  • 100 g čokolade
  • 3 kartonske ploča dimenzija 4x6,5 cm
  • 3 kartonske ploča dimenzija 8x8,5 cm

Priprema:

U slatku pavlaku dodajte šećer i vanilin šećer i kuvajte kratko. Zatim dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se ne otopi, uz mešanje. Sklonite sa vatre, pa dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom. Sve sjedinite i ostavite da se ohladi sat do dva, pokriveno providnom folijom. 

Uzmite manji karton i preko zalepite presavijen veći karton. U šupljinu stavite ubrus i obložite sve kartone providnom folijom. Stavite u kalup dimenzija 30x10x8 cm koji ste premazali uljem i obložili providnom folijom. Napravite razmak između kalupa koji ste napravili. Opet obložite providnom folijom. Sipajte fil u sve tri šupljine i ostavite u zamrzivaču 5 sati. Zatim prelijte sa istopljenom i ohlađenom čokoladom. Vratite još pola sata u frižider. Zatim izvadite iz kalupa i sklonite foliju i napravljene kalupe. Premažite sa istopljenom čokoladom i slatkom pavlakom. Ostavite u frižideru još pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa