Obradujte najmlađe predivnom Kinder tortom u obliku čokoladice. Skroz je prelivena čokoladnom glazurom, a kremasti fil se topi. Uživaćete u svakom zalogaju, a priprema uopšte nije komplikovana. Uz malo truda napravićete najlepši slatkiš koji može i umesto rođendanske torte da se posluži.
Sastojci:
Za fil:
- 1 l slatke pavlake
- 30 g šećera
- 400 g bele čokolade
- 15 g želatina
- 50 ml vode
- 1 kesica vanilin šećera
Za glazuru:
- 250 g crne čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Još:
- 100 g čokolade
- 3 kartonske ploča dimenzija 4x6,5 cm
- 3 kartonske ploča dimenzija 8x8,5 cm
Priprema:
U slatku pavlaku dodajte šećer i vanilin šećer i kuvajte kratko. Zatim dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se ne otopi, uz mešanje. Sklonite sa vatre, pa dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom. Sve sjedinite i ostavite da se ohladi sat do dva, pokriveno providnom folijom.
Uzmite manji karton i preko zalepite presavijen veći karton. U šupljinu stavite ubrus i obložite sve kartone providnom folijom. Stavite u kalup dimenzija 30x10x8 cm koji ste premazali uljem i obložili providnom folijom. Napravite razmak između kalupa koji ste napravili. Opet obložite providnom folijom. Sipajte fil u sve tri šupljine i ostavite u zamrzivaču 5 sati. Zatim prelijte sa istopljenom i ohlađenom čokoladom. Vratite još pola sata u frižider. Zatim izvadite iz kalupa i sklonite foliju i napravljene kalupe. Premažite sa istopljenom čokoladom i slatkom pavlakom. Ostavite u frižideru još pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus