Ukusan kolač sa bananama i napolitankama postaće vam omiljeni desert. Možete da ga pravite i sa decom jer je toliko jednostavan. Ređaju se slojevi, a fil se kuva brzo i bez neke muke. Na kraju se sve preliva čokoladnom glazurom i ukrašava seckanim napolitankama. Banane daju osvežavajući ukus, a ni rerna vam nije potrebana. 

Sastojci:

  • 150 g čokoladnih napolitanki 
  • 250 g banana
  • 25 ml limunovog soka 

Za fil:

  • 500 ml mleka 
  • 4 žumanceta 
  • 60 g brašna 
  • 50 g putera 
  • 10 g vanilin šećera 

Za glazuru:

  • 250 g čokolade 
  • 30 g putera 
  • napolitane 

Priprema:
Banane iseckajte na kolutove i prelijte limunovim sokom. Žumanca umutite sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i mlekom. Sipajte u šerpu u koju ste stavili puter da se otopi. Zatim mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. U kalup dimenzija 10x22 cm koji ste obložili providnom folijom, sipajte dve kutlače fila. Poravnajte, pa stavite napolitanke, zatim još dve kutlače fila, pa banane. Preko opet idu napolitanke, pa fil, pa banane, pa fil, pa napolitanke. Zatim ide još jedan red fila, pa banane, pa napolitanke. Poslednji sloj je fil, zatim pokrijte kolač i ostavite u frižideru sat vremena. Izvadite iz kalupa, pa prekrijte čokoladom koju ste otopili sa puterom. Uksrasite isečenim napolitankama i stavite u frižider na pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa