Ovaj kolač se peče u kalupu izduženog oblika,ali može se peći i u četvrtastom. Priprema je jednostavna, a rezultat je raskošan čokoladni kolač.

Sastojci:

  • 150 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g čokolade
  • 50 g brašna
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike mleka
  • 100 g badema
  • 30 g kakaoa
  • malo vode

Priprema:

Maslac sobne temperature umutite mikserom pa dodajte 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmešanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mleka staviti onoliko da se testo teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samlevenog badema.

U podmazani pleh izliti testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmešati kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac. Ohlađen kolač preliti glazurom. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Seći na šnite i služiti ohlađeni.

Izvor: Stvar ukusa