Ovaj kolač se peče u kalupu izduženog oblika,ali može se peći i u četvrtastom. Priprema je jednostavna, a rezultat je raskošan čokoladni kolač.
Sastojci:
- 150 g maslaca
- 300 g šećera
- 4 jaja
- 100 g čokolade
- 50 g brašna
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike mleka
- 100 g badema
- 30 g kakaoa
- malo vode
Priprema:
Maslac sobne temperature umutite mikserom pa dodajte 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmešanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mleka staviti onoliko da se testo teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samlevenog badema.
U podmazani pleh izliti testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmešati kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac. Ohlađen kolač preliti glazurom. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Seći na šnite i služiti ohlađeni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus