Za izuzetno dekorativni desert nećete morati da palite rernu, a ne treba vam ni miker. Izuzetno lako se pravi, a svi će misliti da je iz poslastičarnice. Lagana i kremsta poslastica koja će oduševiti sve vaše goste, a vi ćete sigurno dobiti titulu najbolje domaćice. 

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g keksa

Za crni fil:

  • 130 g šećera
  • 45 g brašna
  • 20 g kako praha
  • 500 ml mleka
  • 15 g putera
  • 2 ml ekstrakta vanile

Za beli fil:

  • 130 g šećera
  • 45 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 15 g putera
  • 2 ml ekstrakta vanile

Za glazuru:

  • 200 ml tople vode
  • 30 g šećera
  • 25 g kakao praha
  • 20 g gustina
  • 15 g putera
  • 75 g tamne čokolade

Priprema:

U kalup prečnika 26 cm obložen pek papirom poređajte keks na dno i uspravno po ivicama. U mleko dodajte gustin, ekstrakt vanile, kakao i šećer, pa sve dobro izmešajte i zagrevajte na laganoj vatri da dobijete gustu, ali glatku smesu, uz konstantno mešanje. Za beli fil ponovite postupak, samo što u njena ne dodajete kakao. Po sredini kalupa neizmenično ulivajte po malo od oba fila, trudeći se da van ostaju krugovi. Ovo radite dok ne potrošite sav fil. Stavite u frižider da se hladi oko sat vremena. Za glazuru šećer otopite u vodi zajedno sa gustinom i kakaom, na laganoj vatri uz mešanje. Na kraju dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Kada se malo prohladi prelijte preko torte i ravnomerno rasporedite. Neka se hladi u frižideru 3 sata pre služenja. Po želji je ukrasite čokoladnim bombonama.

Izvor: Stvar ukusa