Napravite čokoladnu tortu bez brašna sa aromom pomorandže. Svi sastojci se mešaju u blenderu, a nakon što završite evo kako da očistite blender, kako bi bio spreman za narednu upotrebu.
Sastojci:
- 2 pomorandže
- 6 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1 šolja šećera
- 2 šolje mlevenih lešnika
- 1/2 šolje kakaoa
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
Stavite pomorandže da se kuvaju i kuvajte oko 2 sata dok ne omekšaju. Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke. Potom ih izblendajte da se pretvore u pire. Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine. Izlijte u kalup i pecite 45 minuta do sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kad se torta ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera