Napravite čokoladnu tortu bez brašna sa aromom pomorandže. Svi sastojci se mešaju u blenderu, a nakon što završite evo kako da očistite blender, kako bi bio spreman za narednu upotrebu.

Sastojci:

  • 2 pomorandže
  • 6 jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičica sode bikarbone
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje mlevenih lešnika 
  • 1/2 šolje kakaoa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Stavite pomorandže da se kuvaju i kuvajte oko 2 sata dok ne omekšaju. Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke. Potom ih izblendajte da se pretvore u pire. Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine. Izlijte u kalup i pecite 45 minuta do sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kad se torta ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom.

Izvor: Stvar ukusa