Torta beli anđeo je idelana za neku posebnu priliku, rođendan, godišnjicu, neko slavlje, ili kada jednostavno želite da sebe počastite jednom pravom domaćinskom tortom. Lako se sprema, a neće vam biti potrebno da palite rernu, jer se ništa ne peče. Izuzetno lagana prosto se topi u ustima

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 15 kašika šećera
  • 400 ml kisele vode
  • 200 g bele čokolade
  • 500 g šlaga
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

U mleko dodajte šećer i puding od vanile i kubajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje, pa kada je gotovo ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj 300 grama šlaga sa 200 mililitara kisele vode. U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte da vam ne ostanu grudvice. Zatim dodajte umućen šlag mešajući varjačom, zatim pavlaku i na kraju istopljenu belu čokoladu. Filujte korice i ukrasite ih s 200 grama šlaga umućenih u ostatku kisele vode.

Izvor: Stvar ukusa