Rolati se brzo prave, a imaju svečani izgled pa se mogu služiti na proslavama. Mogu se praviti sa keksom, voćem, ili od patišpanja. Kombinacija keksa i nutele je možda svima omiljena, a još kad se pomeša u kolaču pravi je užitak za sve sladokusce.
Sastojci:
- 350 grama keksa
- 80 grama maslaca ili margarina
- 1 čaša mleka
- 3 kašike instant kafe
Za fil:
- 2 kašike nutele
- 300 g sira (sveži sir, maskarpone)
- 4 kašike šećera
- 1 šoljica kokosovog brašna
Za ukrašavanje:
- čokoladna glazura
Priprema:
U blenderu izmiksajte keks, sve dok se ne dobijete brašnastu strukturu. U šerpicu ubacite maslac i ulijte čašu mleka, dodajte 3 kašike kafe, zatim promešajte i kuvajte na laganoj vatri, dok se maslac ne otopi. Kada se maslac otopi, dodajte meveni keks i promešajte, a potom gnječite rukama. Na papir za pečenje prebacite smesu, razvaljajte je i oblikujte pravougaonik. Odsecite višak sa strane, utisnite u sredinu i ponovo razvaljajte.
Premažite s dve kašike nutele. U posudu stavite sir, šećer, kokosovo brašno i promešajte. Dobijenu smjesu namažite preko sloja čokoladnog namaza. Oblikujte rolat i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat. Zatim ga stavite u frižider sat vremena. Kada se ohladi, prelijte rolat čokoladnom glazurom i ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem