Rolati se brzo prave, a imaju svečani izgled pa se mogu služiti na proslavama. Mogu se praviti sa keksom, voćem, ili od patišpanja. Kombinacija keksa i nutele je možda svima omiljena, a još kad se pomeša u kolaču pravi je užitak za sve sladokusce.

Sastojci:

  • 350 grama keksa
  • 80 grama maslaca ili margarina
  • 1 čaša mleka
  • 3 kašike instant kafe

Za fil:

  • 2 kašike nutele
  • 300 g sira (sveži sir, maskarpone)
  • 4 kašike šećera
  • 1 šoljica kokosovog brašna

Za ukrašavanje:

  • čokoladna glazura

Priprema:

U blenderu izmiksajte keks, sve dok se ne dobijete brašnastu strukturu. U šerpicu ubacite maslac i ulijte čašu mleka, dodajte 3 kašike kafe, zatim promešajte i kuvajte na laganoj vatri, dok se maslac ne otopi. Kada se maslac otopi, dodajte meveni keks i promešajte, a potom gnječite rukama. Na papir za pečenje prebacite smesu, razvaljajte je i oblikujte pravougaonik. Odsecite višak sa strane, utisnite u sredinu i ponovo razvaljajte.

Premažite s dve kašike nutele. U posudu stavite sir, šećer, kokosovo brašno i promešajte. Dobijenu smjesu namažite preko sloja čokoladnog namaza. Oblikujte rolat i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat. Zatim ga stavite u frižider sat vremena. Kada se ohladi, prelijte rolat čokoladnom glazurom i ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa