Ukusna poslastica koju možete pripremati i za rođendane i proslave.

Sastojci za biskvit:

  • 300g mlevene plazme
  • 200g istopljenog margarina
  • 2 kašike kakao praha
  • 5 kašika mleka

Sastojci za fil:

  • 250g maskarpone sira
  • 500ml slatke pavlake
  • 100g šećera u prahu
  • 200g nutele

Sastojci za čokoladni preliv:

  • 150g mlečne ( ili crne ) čokolade
  • 150ml slatke pavlake

Priprema

Podloga: Margarin istopiti i pomesati sa plazmom, kakaom i mlekom. Prebaciti u kalup i čašom pritiskati da se formira biskvit.

Fil : Umutiti slatku pavlaku i dodati maskarpone sir, zatim dodati šećer u prahu i fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan staviti nutelu a drugi ostaje beo. Prebaciti u kalup prvo beli fil pa na njega tamni fil i staviti u frižider da se hladi dok pripremimo preliv.

Prelliv: Slatku pavlaku zagrejati do vrenja ali nemojte da provri i zatim pavlaku preliti preko čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi i ostaviti 20 minuta da se prohladi.

Nakon toga preliti preko fila i vratiti u frižider da se stegne. Ostaviti minimum 4 sata u frižideru. Nakon toga je kolač spreman za posluženje.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Jelena Stanojević