Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORTA OD KESTEN PIREA I ČOKOLADE: Za pripremu vam ne treba brašno i šećer, a svi će vam tražiti recept

Kesten torta sa čokoladom odličan je izbor ze one koji paze na liniju, jer za njemu pripremu nema dodatog šećera i brašna.

 Torta od kesten pirea i čokolade Izvor: Shutterstock

Torta od kesten pirea i čokolade, bez grama brašna i bez šećera, osim što je mnogo zdravija od ostalih poslastica, takođe je idealna i za ne baš toliko iskusne domaćice jer je jednostavna za pravljenje. Možete da koristite kupovni pire ili da napravite domaći od svega nekoliko sastojaka.  

Sastojci:

Za tortu:

  • 220 g crne čokolade
  • 6 jaja
  • 125 g maslaca
  • 400 g kesten pirea
  • 2 kašike ruma
  • prstohvat soli

Za preliv:

  • 100 g crne čokolade
  • 250 ml slatke pavlake

Možda će vas zanimati

Priprema:

Dok pripremate smesu zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi, uz dodatak soli, umutite belanca da dobijete gusti sneg. U drugoj posudi sjedinite i umutite žumanca, kesten pire i maslac. Čokoladu rastopite na pari. U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i u smesu dodajte i ostatak snega. Kalup obložite papirom za pečenje i prelijte smesu. Tortu pecite oko 45 minuta. Torta bi trebalo da ostane nešto mekša u sredini pa upotrebite stari trik sa čačkalicom. Kada zabodete čačkalicu u tortu ona ne sme da izađe potpuno čista, jer to znači da se torta previše sasušila. Nakon pečenja ostavite da se ohladi. Za preliv izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Dodajte slatku pavlaku i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dok je glazura još vruća prelijte je preko torte. Sačekajte da se ohladi i možete da je služite. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti