Mekani kolač koji izgleda kao patišpanj je super rešenje kada poželite nešto slatko, ali da je domaće. Sastojke uglavnom imate kod kuće, a džem i kokos daju poseban šmek poslastici. Sve što treba da uradite je da umutite sastojke, pa stavite kolač da se peče, a za to mu treba manje od pola sata. 

Poslužite gostima uz domaću kafu ili čašu rakije

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • prstohvat soli 
  • 150 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 100 ml soka od pomorandže
  • kora od pomorandže
  • 300 g brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • džem od kajsije
  • kokos

Priprema:

Umutite jaja, so i šećer, pa dodajte sok od pomorandže i ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno, a zatim i koru pomorandže i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. Kolač premažite džemom od kajsija i pospite kokosom. 

Mekana torta sa džemom i kokosom instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa