Mekani kolač koji izgleda kao patišpanj je super rešenje kada poželite nešto slatko, ali da je domaće. Sastojke uglavnom imate kod kuće, a džem i kokos daju poseban šmek poslastici. Sve što treba da uradite je da umutite sastojke, pa stavite kolač da se peče, a za to mu treba manje od pola sata.
Poslužite gostima uz domaću kafu ili čašu rakije.
Sastojci:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 120 ml ulja
- 100 ml soka od pomorandže
- kora od pomorandže
- 300 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- džem od kajsije
- kokos
Priprema:
Umutite jaja, so i šećer, pa dodajte sok od pomorandže i ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno, a zatim i koru pomorandže i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. Kolač premažite džemom od kajsija i pospite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem