Rolat sa džemom po receptu naših baka mnoge će podsetiti na detinjstvo. Možete da izaberete džem po ukusu, a u ovom receptu se koristi onaj od šljiva. Jednostavni sastojci i laka priprema čine ovu poslasticu omiljenu među domaćicama.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike džema od šljiva
Priprema:
U posudu za mućenje stavite cela jaja i mutite na najjačoj brzini sa šećerom i vanilin šećerom sve dok se ne poveća volumen mase i ne postane penasta. Lagano dodajte brašno i nastavite sa mućenjen, ali smanjite brzinu. Masu izlijte u pleh, poravnajte i pecite na 200 stepeni, 15-20 minuta dok kora ne dobije zlatno-smeđu boju. Pečenu koru izvadite, zarolajte sa papirom, odrolajte, skinite papir i opet fino čvrsto zarolajte. Biskvit ostavite da se ohladi. Hladan džem od šljiva premažite svuda jednako, pa čvrsto zarolajte i ako želite pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus