Rolat sa džemom po receptu naših baka mnoge će podsetiti na detinjstvo. Možete da izaberete džem po ukusu, a u ovom receptu se koristi onaj od šljiva. Jednostavni sastojci i laka priprema čine ovu poslasticu omiljenu među domaćicama. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike džema od šljiva

Priprema:

U posudu za mućenje stavite cela jaja i mutite na najjačoj brzini sa šećerom i vanilin šećerom sve dok se ne poveća volumen mase i ne postane penasta. Lagano dodajte brašno i nastavite sa mućenjen, ali smanjite brzinu. Masu izlijte u pleh, poravnajte i pecite na 200 stepeni, 15-20 minuta dok kora ne dobije zlatno-smeđu boju. Pečenu koru izvadite, zarolajte sa papirom, odrolajte, skinite papir i opet fino čvrsto zarolajte. Biskvit ostavite da se ohladi. Hladan džem od šljiva premažite svuda jednako, pa čvrsto zarolajte i ako želite pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa