Kada pomenemo kokos svi prvo pomisle na rafaelo kuglice. Umesto čuvenog italijanskog deserta napravite rolnice sa kokosom i piškotama. Ono što je zanimljivo je da se keks umoči u kuvano kondenzovano mleko, pa bude ukusnije. Ne peče se, a može da se služi na slavama i proslavama rođendana. Izgledom podseća na čuvenit turski specijalitet - sulatan rolnice.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 230 g šećera
- 100 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g kokosa
- 100 g lešnika
- 150 ml slatke pavlake
- 9 piškota
- 150 g kuvanog kondenzovanog mleka
Priprema:
Kokos pospite po plehu, a u litar mleka sipajte šećer (80 g) i kuvajte. Zatim dodajte brašno i vanilu, mešajte dok se sve ne sjedini, pa dodajte puter. Promešajte dok se puter ne otopi, pa sklonite sa šporeta. U tiganj sipajte šećer (150 g), pa kada se otopi dodajte lešnike i mešajte. Sipajte na pek papir i staviteu frižider na sat vremena. Izblendirajte ih i dodajte u fil. Promešajte i sipajte fil preko kokosa, a zatim preko sipajte i umućenu slatku pavlaku. Isecite kolač na kocke. Uvaljajte piškote u kuvano kondenzovano mleko, pa stavite na svaku kocku po jednu piškotu. Urolajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem