Kada pomenemo kokos svi prvo pomisle na rafaelo kuglice. Umesto čuvenog italijanskog deserta napravite rolnice sa kokosom i piškotama. Ono što je zanimljivo je da se keks umoči u kuvano kondenzovano mleko, pa bude ukusnije. Ne peče se, a može da se služi na slavama i proslavama rođendana. Izgledom podseća na čuvenit turski specijalitet - sulatan rolnice

Sastojci:

  • 1 l mleka 
  • 200 g brašna 
  • 230 g šećera 
  • 100 g putera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 250 g kokosa 
  • 100 g lešnika 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 9 piškota 
  • 150 g kuvanog kondenzovanog mleka 

Priprema:

Kokos pospite po plehu, a u litar mleka sipajte šećer (80 g) i kuvajte. Zatim dodajte brašno i vanilu, mešajte dok se sve ne sjedini, pa dodajte puter. Promešajte dok se puter ne otopi, pa sklonite sa šporeta. U tiganj sipajte šećer (150 g), pa kada se otopi dodajte lešnike i mešajte. Sipajte na pek papir i staviteu frižider na sat vremena. Izblendirajte ih i dodajte u fil. Promešajte i sipajte fil preko kokosa, a zatim preko sipajte i umućenu slatku pavlaku. Isecite kolač na kocke. Uvaljajte piškote u kuvano kondenzovano mleko, pa stavite na svaku kocku po jednu piškotu. Urolajte. 

Izvor: Stvar ukusa