Kada pomenemo kokos svi prvo pomisle na rafaelo kuglice. Umesto čuvenog italijanskog deserta napravite rolnice sa kokosom i piškotama. Ono što je zanimljivo je da se keks umoči u kuvano kondenzovano mleko, pa bude ukusnije. Ne peče se, a može da se služi na slavama i proslavama rođendana. Izgledom podseća na čuvenit turski specijalitet - sulatan rolnice.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 230 g šećera
- 100 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g kokosa
- 100 g lešnika
- 150 ml slatke pavlake
- 9 piškota
- 150 g kuvanog kondenzovanog mleka
Priprema:
Kokos pospite po plehu, a u litar mleka sipajte šećer (80 g) i kuvajte. Zatim dodajte brašno i vanilu, mešajte dok se sve ne sjedini, pa dodajte puter. Promešajte dok se puter ne otopi, pa sklonite sa šporeta. U tiganj sipajte šećer (150 g), pa kada se otopi dodajte lešnike i mešajte. Sipajte na pek papir i staviteu frižider na sat vremena. Izblendirajte ih i dodajte u fil. Promešajte i sipajte fil preko kokosa, a zatim preko sipajte i umućenu slatku pavlaku. Isecite kolač na kocke. Uvaljajte piškote u kuvano kondenzovano mleko, pa stavite na svaku kocku po jednu piškotu. Urolajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus