Najpoznatiji kolač sa piškotama je tiramisu, a sada možete da isprobate i ovaj sa čokoladnim piškotama i fantastičnim filom. Ovaj čuveni keks možete da napravite sami, ne morate da kupujete, a kako bi piškote bile čokoladne, umočite ih u mleko u koje ste dodali kakao. Fil se prvi od mleka, bele čokolade i naravno putera kako bi imao kremastu strukturu. Uživaćete u svakom zalogaju, a odličan je kao vežba za početnike jer ne postoji šansa da vam ne uspe.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
- 30 kakaoa
Za fil:
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 ml mleka
- 200 g putera
- 100 g bele čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleko pomešajte sa kakaom, kuvajte dok ne krene da ključa, pa umočite piškote. Kalup dimenzija 13x28 cm obložite providnom folijom i poređajte piškote po dnu i ivici. U mleko dodajte vanilu, šećer, jaja i promešajte. Zatim sipajte brašno i sjedinite. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte belu čokoladu. Promešajte dok se ne istopi. Ohladite fil na sobnoj temperaturi, pa dodajte puter i umutite. Sipajte fil u kalup, pa stavite u frižider na sat vremena. Umočite piškote u mleko sa kakaom i stavite na vrh. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na još sat vremena. Premažite ceo kolač sa umućenom slatkom pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus