Sladak hleb i to sa tikvicama! Ukoliko vam ovo ne zvuči primamljivo odmah da vam kažemo da se tikvice odlično slažu i sa slatkišima jer su neutralne. A u kombinaciji sa cimetom, orasima i šećerom biće neodoljive.
Sastojci:
- 1,5 šolja brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 1,5 kašičica mlevenog cimeta
- 2 manja jajeta
- pola šolje ulja
- 1 šolja šećera
- pola kašike ekstrakta vanile
- 1 šolja rendanih tikvica
- 1 šolja seckanih oraha
- 1/4 šolje smeđeg šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite duguljastu tepsiju za hleb. Mikserom umutite jaja, ulje, šećer i vanilu dok se ne sjedine. U drugoj posudi pomešajte brašno, so, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima u 2 odvojena dodavanja, mešajući svaki od njih. Zatim mutite još 1 minut da se sve dobro sjedini. Smeša će izgledati suva i gusta. Dodajte rendane tikvice i 1 šolju oraha i mešajte 1 minut. Testo sipajte u tepsiju i na veknu dodajte seckane orahe i smeđi šećer. Pecite 50 do 60 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite hleb da se ohladi u tepsiji 20 minuta, izvadite ga iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem