Do sada ste piletinu pravili na različite načine, a sada probajte i ovaj. Sos od mleka učiniće belo meso još mekšim i sočnijim, a začini će dati finu aromu. Ukoliko servirate uz pirinač ili pekarski krompir dobićete pravi gurmanski ručak.
Sastojci:
- celo pile
- 2 kašike maslaca
- 2 šolje mleka
- korica 2 limuna
- 5 čenova belog luka
- 1/2 štapića cimeta
- 5 listova žalfije
- 2 grančice ruzmarina
- so, biber
- 10 sušenih paradajza
- dve šake svežeg spanaća
Priprema:
Očistite pile, posolite ga i pobiberite. Stavite tepsiju na šporet pa dodajte maslac i pričekajte da se otopi i počne da peni. Dodajte pile i pržite 10ak minuta sa svake strane. Okrenite tako da prsa budu dole i prelijte mlekom. Neka počne da krčka pa ugasite šporet.
Umešajte u mleko limunovu koricu, beli luk, cimet, žalfiju, ruzmarin, sasušeni paradajz i spanać.
Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Sklonite poklopac i pecite još 30-45 minuta. Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte prelivom od mleka.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem