Do sada ste piletinu pravili na različite načine, a sada probajte i ovaj. Sos od mleka učiniće belo meso još mekšim i sočnijim, a začini će dati finu aromu. Ukoliko servirate uz pirinač ili pekarski krompir dobićete pravi gurmanski ručak.

Sastojci:

  • celo pile
  • 2 kašike maslaca
  • 2 šolje mleka
  • korica 2 limuna
  • 5 čenova belog luka
  • 1/2 štapića cimeta
  • 5 listova žalfije
  • 2 grančice ruzmarina
  • so, biber
  • 10 sušenih paradajza
  • dve šake svežeg spanaća

Priprema:

Očistite pile, posolite ga i pobiberite. Stavite tepsiju na šporet pa dodajte maslac i pričekajte da se otopi i počne da peni. Dodajte pile i pržite 10ak minuta sa svake strane. Okrenite tako da prsa budu dole i prelijte mlekom. Neka počne da krčka pa ugasite šporet.

Umešajte u mleko limunovu koricu, beli luk, cimet, žalfiju, ruzmarin, sasušeni paradajz i spanać.

Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Sklonite poklopac i pecite još 30-45 minuta. Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte prelivom od mleka.

Izvor: Stvar ukusa