Piletina je jedno od omiljenih jela kako god da se spremi, a belo meso se koristiti i kada ste na nekom specijalnom režimu ishrane jer je zdrava. Sada je pripremite u tiganju sa krompirom i paprikama, a zatim pospite sirom i zapecite u rerni. Svaka domaćica je oduševljena ovim receptom, a videlo ga je preko milion ljudi na YouTube-u.
Sve se priprema u jednoj posudi, pa nema ni puno prljavih sudova, a kombinacija ukusa je odlična. Posle ovako ukusnog ručka počastite se tortom ili kolačem.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 7 malih paradajza
- 6 malih krompira
- 150 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- sir po izboru
Priprema:
Meso isecite po želji, pa posolite i pobiberite i uvaljajte u malo brašna. Zatim ispržite na istopljenom puteru i maslinovom ulju i izvadite meso. U isti tiganj dodajte još malo putera, pa kad se istopi dodajte iseckani krompir. Posle kratkog prženja, dodajte seckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz sos i vodu, promešajte, pa ostavite da se krčka. Pred kraj dodajte piletinu, pa pospite rendanim sirom. Stavite u rernu na 200°C oko 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus