Piletina je jedno od omiljenih jela kako god da se spremi, a belo meso se koristiti i kada ste na nekom specijalnom režimu ishrane jer je zdrava. Sada je pripremite u tiganju sa krompirom i paprikama, a zatim pospite sirom i zapecite u rerni. Svaka domaćica je oduševljena ovim receptom, a videlo ga je preko milion ljudi na YouTube-u. 

Sve se priprema u jednoj posudi, pa nema ni puno prljavih sudova, a kombinacija ukusa je odlična. Posle ovako ukusnog ručka počastite se tortom ili kolačem

Sastojci: 

  • 1 kg pilećeg filea 
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 7 malih paradajza
  • 6 malih krompira
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 100 ml vode 
  • sir po izboru 

Priprema:

Meso isecite po želji, pa posolite i pobiberite i uvaljajte u malo brašna. Zatim ispržite na istopljenom puteru i maslinovom ulju i izvadite meso. U isti tiganj dodajte još malo putera, pa kad se istopi dodajte iseckani krompir. Posle kratkog prženja, dodajte seckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz sos i vodu, promešajte, pa ostavite da se krčka. Pred kraj dodajte piletinu, pa pospite rendanim sirom. Stavite u rernu na 200°C oko 10-ak minuta. 

Izvor: Stvar ukusa