POHOVANE PAPRIKE PUNJENE SA DVE VRSTE SIRA: Pravi gurmanski specijalitet koji nam dolazi sa juga Srbije

Pohovane paprike, pa još punjene sirom,je jelo kojem niko ne može da odoli.

Shutterstock

Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, kojima posebnu notu daje susam u nadevu. Idealne su kao prilog ili glavno jelo, a toliko su sočne da vam meso neće biti potrebno uz njih. Specijalitet koji dolazi sa juga Srbije brzo je osvojio sve krajeve naše zemlje.

Sastojci:

  • 6 oljuštenih pečenih paprika
  • 200 g krem sira
  • 150 g kajmaka
  • 2 kašičice susama
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike prezli

Priprema:

Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva. U posebne tanjire sipajte brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku papriku pažljivo umočite prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi sa obe strane dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.

Izvor: Stvar ukusa