Tradcionalno rusko jelo, goveđi ili juneći stroganof, najbolje se slaže sa testeninom, ali možete da poslužite i sa pire krompirom. Kombinacija sastojaka je toliko dobra da ovo jelo čini preukusnim. Francuski kuvaj je na svom YT profilu podelio recept koji će uspeti i početnicima u kuhinji, a otkrio je i trik kako da na najlakši način isečete pečurke. Uživajte u ukusu i naučite bez muke da kuvate. 

Takođe, kako bi meso bilo mekanije obavezno je da dodate bujon, a za lepšu aromu sipajte rakiju ili brendi. 

Sastojci:

  • 900 g junećeg ili goveđeg mesa 
  • 2 kašike neslanog putera
  • 1 crni luk
  • 2 šolje pečuraja 
  • 3-4 čena belog luka
  • 1/3 šolje rakije ili brendija
  • 3 šolje goveđeg bujona
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika senfa
  • 1,5 šolje kisele pavlake
  • malo peršuna 
  • 450 g testenine

Priprema:

Isecite meso na baš tanke komade, a zatim ih propržite u dobro zagrejanom ulju. Izvadite meso, pa dodajte puter i crni luk seckan na rebarca, kao i seckane pečurke. Pred kraj dodajte i mleveni beli luk, pa posle minuta vratite meso. Sipajte brendi ili rakiju, goveđi bujon i stavite lovorov list. Dodajte i senf, pa lepo promešajte. Kuvajte još nekih 8-10 minuta na srednjoj ili visokoj temperaturi. Dodajte kiselu pavlaku i seckani peršun i dobro promešajte. Testeninu skuvajte i procedite, pa stavite gotovo meso. 

Izvor: Stvar ukusa