Tradcionalno rusko jelo, goveđi ili juneći stroganof, najbolje se slaže sa testeninom, ali možete da poslužite i sa pire krompirom. Kombinacija sastojaka je toliko dobra da ovo jelo čini preukusnim. Francuski kuvaj je na svom YT profilu podelio recept koji će uspeti i početnicima u kuhinji, a otkrio je i trik kako da na najlakši način isečete pečurke. Uživajte u ukusu i naučite bez muke da kuvate.
Takođe, kako bi meso bilo mekanije obavezno je da dodate bujon, a za lepšu aromu sipajte rakiju ili brendi.
Sastojci:
- 900 g junećeg ili goveđeg mesa
- 2 kašike neslanog putera
- 1 crni luk
- 2 šolje pečuraja
- 3-4 čena belog luka
- 1/3 šolje rakije ili brendija
- 3 šolje goveđeg bujona
- 2 lovorova lista
- 1 kašika senfa
- 1,5 šolje kisele pavlake
- malo peršuna
- 450 g testenine
Priprema:
Isecite meso na baš tanke komade, a zatim ih propržite u dobro zagrejanom ulju. Izvadite meso, pa dodajte puter i crni luk seckan na rebarca, kao i seckane pečurke. Pred kraj dodajte i mleveni beli luk, pa posle minuta vratite meso. Sipajte brendi ili rakiju, goveđi bujon i stavite lovorov list. Dodajte i senf, pa lepo promešajte. Kuvajte još nekih 8-10 minuta na srednjoj ili visokoj temperaturi. Dodajte kiselu pavlaku i seckani peršun i dobro promešajte. Testeninu skuvajte i procedite, pa stavite gotovo meso.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem