Napravite kačamak, ali po receptu iskusnih zlatiborskih domaćica koje u njega dodaju pretop, kako bi imao ukus mesa. Poslužite za doručak ili večeru, a neće odbiti ni oni koji ne vole, jer zbog pretopa ima ukus mesa koji daje poseban šmek starinskom jelu. Uz kačamak poslužite i salatu, a super predlog su pečene paprike.  

Sastojci:

  • 7 kašika projinog brašna
  • 1 kašičica masti
  • 2 kašike pretopa
  • stari sir ili kajmak

Priprema:
U tiganj sipajte mast i pretop da se istope na blagoj vatri, pa dodajte 2 čaše vode. Ostavite da provri, pa dodajte projino brašno. Mešajte tokom kuvanja dok se ne razbiju grudvice brašna i ne dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko želite ređi kačamak, dodajte još malo vode. Sklonite sa vatre i sipajte u posude. Dodajte u vruć kačamak sir ili kajmak (u zavisnosti šta više volite). Promešajte i uživajte u bogatom ukusu.

Izvor: Stvar ukusa