Piletina je meso koje je verovatno najlakše za pripremu i sa kojim teško možete da pogrešite. Barena, pržena, pohovana, punjena raznim nadevima i filovima, uvek je podjednako ukusna. Ovaj recept je uvek dobar izbor kada želite da napravite brz, ukusan, a zasitan obrok koji će oduševiti vaše ukućane. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a ukoliko želite, uvek možete da dodate neku namirnicu ili začin po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 400 g svežeg spanaća
  • 250 g krem sira
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so, biber

Priprema:

Pileća prsa isecite na malo deblje šnicle, pa ih dobro usolite i začinite. Svaku šniclu zasecite po sredini, ali ne do kraja. Meso ostavite u frižideru dok pripremite fil za punjenje. Spanać iseckajte sitno, pa ga pomešajte sa krem sirom, začinima i belim lukom u prahu. Filom napunite meso i zatvorite ga čačkalicom, kako u toku pečenja ne bi previše iscurio. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa poređajte meso. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa