Piletina je meso koje je verovatno najlakše za pripremu i sa kojim teško možete da pogrešite. Barena, pržena, pohovana, punjena raznim nadevima i filovima, uvek je podjednako ukusna. Ovaj recept je uvek dobar izbor kada želite da napravite brz, ukusan, a zasitan obrok koji će oduševiti vaše ukućane. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a ukoliko želite, uvek možete da dodate neku namirnicu ili začin po vašem ukusu.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 400 g svežeg spanaća
- 250 g krem sira
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so, biber
Priprema:
Pileća prsa isecite na malo deblje šnicle, pa ih dobro usolite i začinite. Svaku šniclu zasecite po sredini, ali ne do kraja. Meso ostavite u frižideru dok pripremite fil za punjenje. Spanać iseckajte sitno, pa ga pomešajte sa krem sirom, začinima i belim lukom u prahu. Filom napunite meso i zatvorite ga čačkalicom, kako u toku pečenja ne bi previše iscurio. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa poređajte meso. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom