Prošao je Uskrs i većina hrane se pojela, ali sigurno su vam ostala jaja. Svaka domaćica ofarba veću količinu jer želi da isproba različite tehnike i zato se uskršnja jaja jedu danima. Iskoristite ih da napravite paštetu ili rolat, jer ako dugo stoje mogu da se pokvare. Predlažemo salatu koja je je preukusna, a pravi se lako i brzo. 

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 1 veza mladog luka
  • 180 g pileći file ili pileća prsa 
  • 180 g kisele pavlake
  • 50 g majoneza

Za dekoraciju:

  • rotkvice
  • mladi luk

Priprema:
Izrendajte jaja, a piletinu skuvajte, pa iscepkajte na sitne delove. Pomešajte i dodajte iseckan mladi luk, pavlaku i majonez. Dobro promešajte, pa posolite i pobiberite. Opet lepo sjedinite. Ukrasite rotkvicama i mladim lukom. Ako vas mrzi da kuvate piletinu, iskoristite pileća prsa, samo ih isecite na sitne trake.

Izvor: Cooking