Prošao je Uskrs i većina hrane se pojela, ali sigurno su vam ostala jaja. Svaka domaćica ofarba veću količinu jer želi da isproba različite tehnike i zato se uskršnja jaja jedu danima. Iskoristite ih da napravite paštetu ili rolat, jer ako dugo stoje mogu da se pokvare. Predlažemo salatu koja je je preukusna, a pravi se lako i brzo.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 1 veza mladog luka
- 180 g pileći file ili pileća prsa
- 180 g kisele pavlake
- 50 g majoneza
Za dekoraciju:
- rotkvice
- mladi luk
Priprema:
Izrendajte jaja, a piletinu skuvajte, pa iscepkajte na sitne delove. Pomešajte i dodajte iseckan mladi luk, pavlaku i majonez. Dobro promešajte, pa posolite i pobiberite. Opet lepo sjedinite. Ukrasite rotkvicama i mladim lukom. Ako vas mrzi da kuvate piletinu, iskoristite pileća prsa, samo ih isecite na sitne trake.
Izvor: Cooking
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem
Gazirani domaći sok od zove
Kroasani sa prelivom od meda – zdravija verzija omiljenog peciva
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara