Ukoliko želite da potrošite preostala, neiskorišćena kuvana jaja posle Vaskrsa, ovo je idealan način da to učinite. Domaća pašteta od kuvanih jaja je ukusan obrok koji će zasititi celu porodicu.
Ovaj izuzetno ukusan namaz brzo se sprema, a sjajan je izbor za doručak uz svež domaći hleb ili kifle, a može da bude i kako dodatak uz meso.
Sastojci:
- 5 kuvanih jaja
- 3 pune kašike majoneza
- struk mladog luka
- so, biber
- malo peršuna
Priprema:
Jaja oljuštite, pa ih istavite u činiju i dobro izgnječite viljuškom. Mladi luk i sitno naseckajte, pa pomešajte zajedno sa jajima. Dodajte so i biber po ukusu i sve lepo sjedinite. Doadajte majonez pa lepo sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina. Ponovo sve izmešajte da se sve lepo sjedini, pa po želji dodajte sitno seckani peršun. Namaz preručite u staklenu teglicu, dobro zatvorite poklopac i čuvajte i frižideru najviše dva dana.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus