Ukoliko želite da potrošite preostala, neiskorišćena kuvana jaja posle Vaskrsa, ovo je idealan način da to učinite. Domaća pašteta od kuvanih jaja je ukusan obrok koji će zasititi celu porodicu.
Ovaj izuzetno ukusan namaz brzo se sprema, a sjajan je izbor za doručak uz svež domaći hleb ili kifle, a može da bude i kako dodatak uz meso.
Sastojci:
- 5 kuvanih jaja
- 3 pune kašike majoneza
- struk mladog luka
- so, biber
- malo peršuna
Priprema:
Jaja oljuštite, pa ih istavite u činiju i dobro izgnječite viljuškom. Mladi luk i sitno naseckajte, pa pomešajte zajedno sa jajima. Dodajte so i biber po ukusu i sve lepo sjedinite. Doadajte majonez pa lepo sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina. Ponovo sve izmešajte da se sve lepo sjedini, pa po želji dodajte sitno seckani peršun. Namaz preručite u staklenu teglicu, dobro zatvorite poklopac i čuvajte i frižideru najviše dva dana.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom