Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI RECEPT ZA PEČENI KROMPIR: Tajna savršene hrskavosti je u ovom sastojku

Autor Sanja Belinić

Kada ga probate, pečeni krompir ćete praviti samo ovako.

 Kako se pravi pečeni krompir Izvor: Printscreen/YT/J. Kenji López-Alt

Do sada ste spremali pečeni krompir milion puta i neki put vam uspe fantastično, a neki put bude onako. Ako želite da vam svaki put bude ukusan i hrskav pomoći će vam jedan sastojak koji se ne biste setili da stavite, a to je med. Ovako pripremljen pečeni krompir izazvaće pravu zavisnost, jer je savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim ivicama. 

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 1,5 kašika meda

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir kuvajte 4-5 minuta, dok malo ne omekša. U tepsiju sipajte puter i maslinovo ulje i stavite u rernu na 2 minuta, samo da se puter otopi. Isecite krompir po želji i poređajte u tepsiju. Začinite po želji, pa sjedinite rukama sve lepo. Pazite da se krompir ne preklapa, nego da bude ravnomerno raspoređen. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa okrenite krompir i pecite još 25-30 minuta. Gotov prelijte medom dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti