Do sada ste spremali pečeni krompir milion puta i neki put vam uspe fantastično, a neki put bude onako. Ako želite da vam svaki put bude ukusan i hrskav pomoći će vam jedan sastojak koji se ne biste setili da stavite, a to je med. Ovako pripremljen pečeni krompir izazvaće pravu zavisnost, jer je savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim ivicama.
Sastojci:
- 2 kg crvenog krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 1,5 kašika meda
Priprema:
Krompir kuvajte 4-5 minuta, dok malo ne omekša. U tepsiju sipajte puter i maslinovo ulje i stavite u rernu na 2 minuta, samo da se puter otopi. Isecite krompir po želji i poređajte u tepsiju. Začinite po želji, pa sjedinite rukama sve lepo. Pazite da se krompir ne preklapa, nego da bude ravnomerno raspoređen. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa okrenite krompir i pecite još 25-30 minuta. Gotov prelijte medom dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus