Do sada ste spremali pečeni krompir milion puta i neki put vam uspe fantastično, a neki put bude onako. Ako želite da vam svaki put bude ukusan i hrskav pomoći će vam jedan sastojak koji se ne biste setili da stavite, a to je med. Ovako pripremljen pečeni krompir izazvaće pravu zavisnost, jer je savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim ivicama. 

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 1,5 kašika meda

Priprema:

Krompir kuvajte 4-5 minuta, dok malo ne omekša. U tepsiju sipajte puter i maslinovo ulje i stavite u rernu na 2 minuta, samo da se puter otopi. Isecite krompir po želji i poređajte u tepsiju. Začinite po želji, pa sjedinite rukama sve lepo. Pazite da se krompir ne preklapa, nego da bude ravnomerno raspoređen. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa okrenite krompir i pecite još 25-30 minuta. Gotov prelijte medom dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. 

Izvor: Stvar ukusa