Na Veliki petak se tradicionalno farbaju jaja, ali dešava se da nekoliko njih pukne. Sada ne morate da ih bacate nego iskoriste za savršenu uskršnju salatu. Dodajte crni luk, majonez i senf i eto odličnog priloga uz jagnjetinu i krompir.
Sastojci:
- 6 jajeta
- 1 manji ljubičasti luk
- 1/4 šolje majoneza
- 1 kašika senfa
- 2 kašike peršuna
- 2 kašike vlašca
- 1 kašičica limunovog soka
Priprema:
Jaja tvrdo skuvajte, ljubičasti luk iseckajte, kao i peršun i svež vlašac. Jaja iseckajte i pomešajte sa lukom i peršunom. Dodajte majonez, senf i limunov sok. Dobro promešajte i malo ohladite. Salata je spremna.
Izvor. Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem