Na Veliki petak se tradicionalno farbaju jaja, ali dešava se da nekoliko njih pukne. Sada ne morate da ih bacate nego iskoriste za savršenu uskršnju salatu. Dodajte crni luk, majonez i senf i eto odličnog priloga uz jagnjetinu i krompir.
Sastojci:
- 6 jajeta
- 1 manji ljubičasti luk
- 1/4 šolje majoneza
- 1 kašika senfa
- 2 kašike peršuna
- 2 kašike vlašca
- 1 kašičica limunovog soka
Priprema:
Jaja tvrdo skuvajte, ljubičasti luk iseckajte, kao i peršun i svež vlašac. Jaja iseckajte i pomešajte sa lukom i peršunom. Dodajte majonez, senf i limunov sok. Dobro promešajte i malo ohladite. Salata je spremna.
Izvor. Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus