Đavolja jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Ovako punjena jaja su pikantna, pa u njih možete da dodate ljutu papričicu ili neki drugi začin koji će im dati ljutinu. 

Kasnije se ukus prilagođavao, pa su ih zamenila i neka tako pikantna punjena jaja. Ona se obično prave tako što se pune žumancima, a onda se dodaju namirnice po želji. Prema receptu poznatih američkih kuvarica Džulije Čajld i Marte Stjuart postoji tajni sastojak koji će punjena jaja učiniti ukusnijim, a to je puter. Mora da bude puter i to sobne temperature. 

U njih posle možete dodati proprženu slaninu, kisele krastavce ili nešto po vašem izboru. 

Sastojci:

  • kuvana jaja 
  • 2 kašike putera 
  • malo senfa 

Priprema:
Jaja skuvajte i presecite na pola, a žumanca izvadite, a polutke belanaca ostavite sa strane. U blenderu sjedinite žumanca, puter i senf. Sipajte u šprica za kolače, pa pomoću njega napunite šupljinu belanaca. 

Izvor: Stvar ukusa