Đavolja jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Ovako punjena jaja su pikantna, pa u njih možete da dodate ljutu papričicu ili neki drugi začin koji će im dati ljutinu.
Kasnije se ukus prilagođavao, pa su ih zamenila i neka tako pikantna punjena jaja. Ona se obično prave tako što se pune žumancima, a onda se dodaju namirnice po želji. Prema receptu poznatih američkih kuvarica Džulije Čajld i Marte Stjuart postoji tajni sastojak koji će punjena jaja učiniti ukusnijim, a to je puter. Mora da bude puter i to sobne temperature.
U njih posle možete dodati proprženu slaninu, kisele krastavce ili nešto po vašem izboru.
Sastojci:
- kuvana jaja
- 2 kašike putera
- malo senfa
Priprema:
Jaja skuvajte i presecite na pola, a žumanca izvadite, a polutke belanaca ostavite sa strane. U blenderu sjedinite žumanca, puter i senf. Sipajte u šprica za kolače, pa pomoću njega napunite šupljinu belanaca.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem