Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENA JAJA PO RECEPTU MARTE STJUART I DŽULIJE ČAJLD: Magičan tajni sastojak čini ovo predjelo najboljim do sada

Punjena jaja sada pravite po ovom receptu i biće fantastična.

 Punjena jaja Izvor: Shutterstock

Đavolja jaja su prvi put poslužena kao predjelo u Starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Ovako punjena jaja su pikantna, pa u njih možete da dodate ljutu papričicu ili neki drugi začin koji će im dati ljutinu. 

Kasnije se ukus prilagođavao, pa su ih zamenila i neka tako pikantna punjena jaja. Ona se obično prave tako što se pune žumancima, a onda se dodaju namirnice po želji. Prema receptu poznatih američkih kuvarica Džulije Čajld i Marte Stjuart postoji tajni sastojak koji će punjena jaja učiniti ukusnijim, a to je puter. Mora da bude puter i to sobne temperature. 

U njih posle možete dodati proprženu slaninu, kisele krastavce ili nešto po vašem izboru. 

Sastojci:

  • kuvana jaja 
  • 2 kašike putera 
  • malo senfa 

Priprema:
Jaja skuvajte i presecite na pola, a žumanca izvadite, a polutke belanaca ostavite sa strane. U blenderu sjedinite žumanca, puter i senf. Sipajte u šprica za kolače, pa pomoću njega napunite šupljinu belanaca. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti