Svi znaju da rusku salatu mnogo ukusnijom čini domaći majonez. Bolji je od kupovnog, ali često se desi da vam ne uspe. Mislite da ste ispratili sve korake, ali ipak se potkrade nešto i majonez nije dobar. Umesto guste i prozračne smese dobijete mutnu žutu tečnost.
Ne brinite, sada vam otkrivamo koje 3 greške skoro svi prave i zašto im majonez ne uspeva. Jedna od bitnih stvari je da sastojci ne smeju da budu hladni, već sobne temperature. A žumance umutite sa uljem sve dok se dobro ne poveže. Najveća greška je što se žumance i ulje mute u velikim posudama. Što je manja posuda, to će majonez biti čvršći.
Sastojci:
- 1 žumance
- 1/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice senfa
- 1 kašičica soka od limuna
- 150 ml ulja
Priprema:
Umutite žumance sa uljem u tegli. Zatim dodajte so i senf, pa nastavite da mutite. Kada se sve sjedini, dodajte sok od limuna i mikserom sve dobro sjednite.
Sa domaćim majonezom možete da napravite i preukusnu salatu sa piletinom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus