Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIGURNO NISTE ZNALI DA JAJA MOŽETE DA SKUVATE I OVAKO? Trik koji će vam pomoći da ljuska "sklizne" bez problema

Fenomenalan trik za kuvanje jaja bez potapanja u vruću vodu.

 Kako se kuvaju jaja bez potapanja u vruću vodu Izvor: Shutterstock

Često se dešava da jaja ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a ljuska se teško skida. Više ne morate da se mučite, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah "skliznuti". 

Možda će vas zanimati

Popularna američka kuvarica Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez muke i koja provereno uspevaju svaku put.

Da bi ih napravila, poznata kuvarica Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu posudu, koje ne sme da dodiruje vodu, pa jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.

Pročitaje i kako da dekorišete uskršnja jaja na pari

Video je postao jako popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u komentarima pisali koliko su oduševljeni jednostavnim trikom. 

"Da! 12 minuta na visini i najlakši piling ikada", napisala je žena.

"Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra", napisao je drugi.

Pogledajte

00:08
Lako skinite ljusku sa jajete
Izvor: TikTok/ katcancook
Izvor: TikTok/ katcancook

 Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti