Često se dešava da jaja ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a ljuska se teško skida. Više ne morate da se mučite, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah "skliznuti".
Popularna američka kuvarica Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez muke i koja provereno uspevaju svaku put.
Da bi ih napravila, poznata kuvarica Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu posudu, koje ne sme da dodiruje vodu, pa jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.
Pročitaje i kako da dekorišete uskršnja jaja na pari.
Video je postao jako popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u komentarima pisali koliko su oduševljeni jednostavnim trikom.
"Da! 12 minuta na visini i najlakši piling ikada", napisala je žena.
"Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra", napisao je drugi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus