Često se dešava da jaja ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a ljuska se teško skida. Više ne morate da se mučite, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah "skliznuti".
Popularna američka kuvarica Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez muke i koja provereno uspevaju svaku put.
Da bi ih napravila, poznata kuvarica Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu posudu, koje ne sme da dodiruje vodu, pa jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.
Pročitaje i kako da dekorišete uskršnja jaja na pari.
Video je postao jako popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u komentarima pisali koliko su oduševljeni jednostavnim trikom.
"Da! 12 minuta na visini i najlakši piling ikada", napisala je žena.
"Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra", napisao je drugi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem