Često se dešava da jaja ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a ljuska se teško skida. Više ne morate da se mučite, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah "skliznuti". 

Popularna američka kuvarica Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez muke i koja provereno uspevaju svaku put.

Da bi ih napravila, poznata kuvarica Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu posudu, koje ne sme da dodiruje vodu, pa jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.

Pročitaje i kako da dekorišete uskršnja jaja na pari

Video je postao jako popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u komentarima pisali koliko su oduševljeni jednostavnim trikom. 

"Da! 12 minuta na visini i najlakši piling ikada", napisala je žena.

"Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra", napisao je drugi.

TikTok/ katcancook  Lako skinite ljusku sa jajete

 Izvor: Stvar ukusa