Svaki Veliki petak domaćice se trude da isprobaju različite tehnike koja će obojiti uskršnja jaja tako da izgledaju besprekorno. Neke od najpoznatijih su sa kravatom, prirodnim bojama, u lukovini... Sada možete da probate i farbana na pari. Dobićete prošarana jaja koja su elegnatna i koja će upotpuniti svaku svečanu trpezu

Sastojci:

  • jaja
  • crvena, plava, zelena i ljubičasta boja (po 2 od svake)
  • alkoholno sirće (otprilike jedna čaša)
  • limena cediljka sa rupicama

Priprema:

Kuvajte jaja nekih 4 minute, pa ohladite. U šerpu sipajte vodu i stavite cediljku preko. Voda ne sme da dodiruje cediljku. Poređajte jaja, a odozgo prstima isprskajte sirće. Stavite na šporet da se voda polako zagreva i na svako jaje sipajte po malo od svake boje. Ako jaja počnu da se suše, isprskajte još malo sirćeta. Poklopite i ostavite oko 10-15 minuta da para išara jaja. Na kraju ih premažite sa malo ulja. 

Izvor: Šerpica