Svaki Veliki petak domaćice se trude da isprobaju različite tehnike koja će obojiti uskršnja jaja tako da izgledaju besprekorno. Neke od najpoznatijih su sa kravatom, prirodnim bojama, u lukovini... Sada možete da probate i farbana na pari. Dobićete prošarana jaja koja su elegnatna i koja će upotpuniti svaku svečanu trpezu.
Sastojci:
- jaja
- crvena, plava, zelena i ljubičasta boja (po 2 od svake)
- alkoholno sirće (otprilike jedna čaša)
- limena cediljka sa rupicama
Priprema:
Kuvajte jaja nekih 4 minute, pa ohladite. U šerpu sipajte vodu i stavite cediljku preko. Voda ne sme da dodiruje cediljku. Poređajte jaja, a odozgo prstima isprskajte sirće. Stavite na šporet da se voda polako zagreva i na svako jaje sipajte po malo od svake boje. Ako jaja počnu da se suše, isprskajte još malo sirćeta. Poklopite i ostavite oko 10-15 minuta da para išara jaja. Na kraju ih premažite sa malo ulja.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus