Svake godine se osmili novi način za farbanje i dekoraciju jaja. Pored prirodnih, imam sa penom za brijanje, alu folijom... Kako se približava najradosniji hrišćanski praznik vreme je da osmislite kako ćete ofarbati jaja. Mi predlažemo da se vratite tradiciji i da ih ofarbate u lukovini. To je prirodan nači, ako ukrasite listovima ili cvetićima, pored predivne boje dobićete i zanimljive šare.
Pročitajte i kako da izbelite jaja.
Sastojci:
- jaja
- lukovina
- najlon čarape
- listovi i cvetići
- 1 kašičica soli
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
Jaja obrišite vlažnom krpom, zalepite list ili cvet. Stavite u čarapu i vežite. Lukovinu isecite na sitne delove, pa mokro jaja uvaljajte u to i stavite u čarapu i čvrsto vežite. U šerpu stavite red lukovine, pa poređajte jaja i preko lukovinu. Dodajte so i sirće, pa sipajte hladnu vodu. Kuvajte, pa kad provri smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga izvadite jaja i ostavite još minut, dva, pa izvadite iz čarape. Premažite uljem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus