Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRATITE SE TRADICIJI I OFARBAJTE JAJA U LUKOVINI: Stara srpska metoda ukrašavanja za prelepu i prirodnu boju

Vratite se tradiciji i jaja ovog uskrsa ofarbajte u lukovini.

 Šta se jede na veliki petak Izvor: Shutterstock

Svake godine se osmili novi način za farbanje i dekoraciju jaja. Pored prirodnih, imam sa penom za brijanje, alu folijom... Kako se približava najradosniji hrišćanski praznik vreme je da osmislite kako ćete ofarbati jaja. Mi predlažemo da se vratite tradiciji i da ih ofarbate u lukovini. To je prirodan nači, ako ukrasite listovima ili cvetićima, pored predivne boje dobićete i zanimljive šare. 

Pročitajte i kako da izbelite jaja

Sastojci:

  • jaja
  • lukovina
  • najlon čarape
  • listovi i cvetići
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike sirćeta

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jaja obrišite vlažnom krpom, zalepite list ili cvet. Stavite u čarapu i vežite. Lukovinu isecite na sitne delove, pa mokro jaja uvaljajte u to i stavite u čarapu i čvrsto vežite. U šerpu stavite red lukovine, pa poređajte jaja i preko lukovinu. Dodajte so i sirće, pa sipajte hladnu vodu. Kuvajte, pa kad provri smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga izvadite jaja i ostavite još minut, dva, pa izvadite iz čarape. Premažite uljem. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti