Uskrs je najradonsiji hrišćanski praznik, a tada se jaja farbaju i koriste se različite tehnike za to, u zavisnosti od kreativnosti domaćice. Na belim jajima boja se lepše prima, pogotovo ako se boji prirodnim bojama, tj. kupusom, borovnicom... Deca se najviše raduju dekorisanju i bojenju jaja, ali i odrasli uživaju. Svake godine se isprobavaju nove tehnike i svi žele da ukrase i oboje najlepša jaja koja će biti ukras na svakoj trpezi.
Bela jaja su postala jako popularna, upravo zbog toga što se boja lakše prima, pa je pred Uskrs teže da se nađu, a i skuplja su. Mi vam predlažemo da standarna jaja pretvorite u bela pomoću jednostavnih namirnica koje svi imaju kod kuće.
Evo kako sami da izbelite uskršanja jaja i pripremite ih za Veliki petak, dan kada se dekorišu jaja. Budite spremni na vreme i uštedite pare.
U dublju šerpu stavite jaja (sobne temperature), sipajte vodu da prekrije jaja i dodajte 2 čaše alkoholnog sirćeta. Jaja kuvajte oko 10-ak minuta, prvo na jačoj temperaturi dok ne provi, a zatim smanjite. Penu koja se stvorila prilikom kuvanja možete skloniti kašikom. Nakon kuvanja krpom skinite ostatke prirodne boje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus