Uskrs je najradonsiji hrišćanski praznik, a tada se jaja farbaju i koriste se različite tehnike za to, u zavisnosti od kreativnosti domaćice. Na belim jajima boja se lepše prima, pogotovo ako se boji prirodnim bojama, tj. kupusom, borovnicom... Deca se najviše raduju dekorisanju i bojenju jaja, ali i odrasli uživaju. Svake godine se isprobavaju nove tehnike i svi žele da ukrase i oboje najlepša jaja koja će biti ukras na svakoj trpezi.
Bela jaja su postala jako popularna, upravo zbog toga što se boja lakše prima, pa je pred Uskrs teže da se nađu, a i skuplja su. Mi vam predlažemo da standarna jaja pretvorite u bela pomoću jednostavnih namirnica koje svi imaju kod kuće.
Evo kako sami da izbelite uskršanja jaja i pripremite ih za Veliki petak, dan kada se dekorišu jaja. Budite spremni na vreme i uštedite pare.
U dublju šerpu stavite jaja (sobne temperature), sipajte vodu da prekrije jaja i dodajte 2 čaše alkoholnog sirćeta. Jaja kuvajte oko 10-ak minuta, prvo na jačoj temperaturi dok ne provi, a zatim smanjite. Penu koja se stvorila prilikom kuvanja možete skloniti kašikom. Nakon kuvanja krpom skinite ostatke prirodne boje.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem