Za ovaj Uskrs  odaberite prirodne boje za ukrašavanje vaših jaja. Na raspolaganju vam je bogata i jestiva paleta proizvoda – sve od dobro poznatih ljuski luka koje daju smeđu boju do borovnica uz koje će uskršnja jaja zasjati srebrnkastim sjajem. 

Pogledajte i Farbanje jaja: Trikovi i ideje za savršeno dekorisana uskršnja jaja

Procedura za prirodno bojenje jaja je uglavnom ista:

Pomešajte litar vode s dve kašike alkoholnog sirćeta u loncu. Dovedite tečnost do vrenja, ubacite prirodna "bojila" u šerpu, smanjite temperaturu na najmanje, pa pustite da se lagano kuva oko pola sata. Neka se boja ohladi, a tek onda ubacite kuvana jaja u nju i pustite da odstoje. 

Žuta uskršnja  jaja

Oprezno dodajte 3 kašike kurkume u vodu s rukavicama, jer ovaj žuti začin bi mogao ostaviti jarke mrlje na koži. 

Pogledajte i HIT OVOG USKRSA! Obojite jaja prugasto na jednostavan način (VIDEO)

Ružičasta uskršnja jaja

Isecite oko 800 grama cvekle i dodajte vrućoj vodi. Ne brinite ako jaja prvo budu izgledala tamno smeđa. Nakon što se osuše dobićete nežnu ružičastu boju. 

Plava uskršnja jaja

U vruću vodu dodajte 600 grama naseckanog ljubičastog kupusa. Namakanje jaja u ovoj mešavini u trajanju od 30 minuta daće jajima nežnu plavu boju. Ukoliko želite da pojačate boju, ostavite jaja da se namaču u boji preko noći u frižideru. 

Narandžasta uskršnja  jaja

Dodajte 4 šoljice ljuski od jaja u lonac kako bi dobili narandžasto-smeđu boju uskršnjih jaja. Želite li svetliju nijansu obojenih jaja, pustite da se ista namaču u pripremljenoj smesi preko noći u frižideru. 

Pogledajte i 55 načina i ideja da ofarbate uskršnja jaja (VIDEO)

Posebna procedura za siva uskršnja jaja sa srebrnim efektom 

Pomešajte 800 mililitara obične vode s 800 g smrznutih borovnica. Pustite da tečnost dođe do sobne temperature, odnosno da se borovnice u potpunosti odmrznu, pa ih procedite. U tečnost stavite kuvana jaja, stavite u frižider, i pustite da se namaču preko noći.

Savet plus:

Mladi listovi spanaća podariće vašim uskršnjim jajima zelenu boju, a crvenu će vam dati sok od brusnica ili šipurka. Želite li postići nežnu boju bele kafe skuvajte ljuske od oraha, a tečnost upotrebite za prirodno bojenje jaja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/