Za ovaj Uskrs odaberite prirodne boje za ukrašavanje vaših jaja. Na raspolaganju vam je bogata i jestiva paleta proizvoda – sve od dobro poznatih ljuski luka koje daju smeđu boju do borovnica uz koje će uskršnja jaja zasjati srebrnkastim sjajem.
Pogledajte i Farbanje jaja: Trikovi i ideje za savršeno dekorisana uskršnja jaja
Procedura za prirodno bojenje jaja je uglavnom ista:
Pomešajte litar vode s dve kašike alkoholnog sirćeta u loncu. Dovedite tečnost do vrenja, ubacite prirodna "bojila" u šerpu, smanjite temperaturu na najmanje, pa pustite da se lagano kuva oko pola sata. Neka se boja ohladi, a tek onda ubacite kuvana jaja u nju i pustite da odstoje.
Žuta uskršnja jaja
Oprezno dodajte 3 kašike kurkume u vodu s rukavicama, jer ovaj žuti začin bi mogao ostaviti jarke mrlje na koži.
Pogledajte i HIT OVOG USKRSA! Obojite jaja prugasto na jednostavan način (VIDEO)
Ružičasta uskršnja jaja
Isecite oko 800 grama cvekle i dodajte vrućoj vodi. Ne brinite ako jaja prvo budu izgledala tamno smeđa. Nakon što se osuše dobićete nežnu ružičastu boju.
Plava uskršnja jaja
U vruću vodu dodajte 600 grama naseckanog ljubičastog kupusa. Namakanje jaja u ovoj mešavini u trajanju od 30 minuta daće jajima nežnu plavu boju. Ukoliko želite da pojačate boju, ostavite jaja da se namaču u boji preko noći u frižideru.
Narandžasta uskršnja jaja
Dodajte 4 šoljice ljuski od jaja u lonac kako bi dobili narandžasto-smeđu boju uskršnjih jaja. Želite li svetliju nijansu obojenih jaja, pustite da se ista namaču u pripremljenoj smesi preko noći u frižideru.
Pogledajte i 55 načina i ideja da ofarbate uskršnja jaja (VIDEO)
Posebna procedura za siva uskršnja jaja sa srebrnim efektom
Pomešajte 800 mililitara obične vode s 800 g smrznutih borovnica. Pustite da tečnost dođe do sobne temperature, odnosno da se borovnice u potpunosti odmrznu, pa ih procedite. U tečnost stavite kuvana jaja, stavite u frižider, i pustite da se namaču preko noći.
Savet plus:
Mladi listovi spanaća podariće vašim uskršnjim jajima zelenu boju, a crvenu će vam dati sok od brusnica ili šipurka. Želite li postići nežnu boju bele kafe skuvajte ljuske od oraha, a tečnost upotrebite za prirodno bojenje jaja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno