Želite da ovog Vaskrsa dobijete mnoštvo šara i da učinite farbanje jaja zabavnijim? Ova ideja će vam se, verujemo, svideti.

Tradicionalno širom sveta jaja se farbaju u vesele, šarene boje, a možete ih ukrasiti i išarati različitim tehnikama. Jedna od njih jeste i ukrašavanje jaja lakovima za nokte. Ova tehnika ne iziskuje preveliko umeće, a što je najbolje ne košta puno, jer uvek u kući imate neki stariji lak za nokte koji možete da iskoristite. 

Sve što vam je potrebno jesu kuvana jaja, lakovi za nokte u raznim nijansama, plastična posuda napunjena vodom na sobnoj temperaturi (ovo je izuzetno važno jer ako voda bude previše topla ili hladna farbanje neće uspeti), i čačkalica.

U posudu sa vodom nakapajte lakove za nokte, više boja (ako potone temperatura vode nije odgovarajuća). 

Zamutite čačkalicom lak za nokte na površini vode, u dobijenu šaru umočite jaje preko boja (da prekrijete što veću površinu jajeta). Potom jaje umočite skroz u vodu, držite pod vodom sekundu dve, pa izvadite. Stavite ga na papir da se osuši.

Ponovite sa ostalim jajima i ne zaboravite očistiti prste odstranjivačem laka. Ako vam se ne dopada što su jaja obavijena lakom za nokte, neka vam služe samo kao dekoracija. Verujemo da imate još mnogo drugih ofrabnih prirodnim bojama.

Farbanje jaja tiktok/katiefeeneyy

Izvor: Stvar ukusa