Boje koje se nalaze u prirodi su mnogo lepše od onih koje se mogu naći u kesicama u prodavnici. Mogućnosti prirodnih boja su beskrajne u svojoj raznolikosti, samo nekoliko namirnica iz frižidera ili ostave rezultiralo je sa tri različite nijanse plave, svaka lepša od prethodne. Te boje možete da dobijete ako jaja obojite borovnicom ili ljubičastim kupusom, kao i sokom od grožđa. Ono što je bitno kada bojite prirodnim bojama je da jaja moraju da budu bela, jer će se boja lepše upiti. Ako ih niste našli u radnji, pročitajte kako sami možete da ih izbelite.
Za prelepe nijanse možete da koristite bilo koje namirnice ili začine, kao što su kurkuma, spanać...
Sastojci:
- 1/4 šolje sušenih cvetova hibiskusa
- 2 šolje ključale vode
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Čaj od hibiskusa prelijte ključalom vodom i ostavite da se potpuno ohladi. Procedite tečnost i sipajte sirće, promešajte i dodajte jaja. Stavite u frižider i ostavite da stoje 12+ sati, a još je bolje celu dan da stoje. Kada dobijete željenu boju isperite i ostavite da se osuši. Jaja možete i da kuvate u toj tečnosti, pa da ostavite da stoje u šerpi dok se ne ohlade, tako će brže poprimiti boju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus