Iz godine u godinu pojavljuje se nova hit tehnika za šaranje uskršnjih jaja, a ovog puta na Internetu su korisnici ludi za jajima sa šljokicama.
Ova glamurozna jaja su vrlo jednostavna za pripremu, a opet tako drugačija od klasično ofarbanih. Sve što vam treba jeste crno vino, dobro ohlađeno! Deset jaja stavite u šerpu sa 4 čaše crnog vina, pa ih kuvajte sve dok vino ne počne da ključa, a nakon toga nastavite sa kuvanjem oko pet minuta.
Ostavite jaja da stoje u šerpi sa vinom najmanje 12 sati, a najbolje preko noći. Kada izvadite jaja primetićete da se na njima pojavio vinski kamen, koji deluje poput sitnih kristalčića na ljusci. Nije potrebno da ih dodatno premazujete uljem, jer će već imati sjaj sama po sebi.
Isti postupak možete uraditi i sa belim vinom, s tim što je u tom slučaju neophodno da dodate veštačku boju. Naime, nakon što su jaja skuvana, u vino dodajte boju i ostavite jaja da odleže tako preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus