Na svečanoj uskršnjoj trpezi obavezno treba da se nađe lagana salata sa cveklom i kuvanim jajima.

Na Uskrs prestaje post i možemo da se vratimo mrsnoj hrani koja ne samo da je ukusna, nego može da bude i dekorativna. Na vreme osmislite šta ćete poslužiti na svečanoj trpezi. Pored jagnjetine možete da servirate i ovu zanimljivu uskršnju salatu sa cveklom i kuvanim jajima. U nju pored ove dve namirnice se stavljaju i krabini štapići, ali ako niste ljubitelj ili vam se ne uklapaju u budžet, slobodno zamenite tunjevinom.
Sastojci:
- 2 cvekle
- 150 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- 200 g surimi štapića (od rakova, može i tunjevina)
- majonez
- 2 čena belog luka
- mirođija
Priprema:
Cveklu i jaja skuvajte, pa izrendajte, takođe izrendajte i sir i krabine štapiće koje ste prethodno malo propržili. Cveklu posolite i pobiberite, pa promešajte sa mlevenim belim lukom. U kalup stavite prvo cveklu, pa red majoneza, pa red sira, majoneza, pa kuvanih jaja, posolite i pobiberite. Zatim ide majonez, krabini štapići i na kraju opet majonez. Dekorišite seckanom svežom mirođijom. Stavite u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.