Bliže nam se Uskršnji praznici, a domaćice već razmišljaju kako da im praznična trpeza bude što raznovrsnija. Pored glavnog jela i sitinih kolača, važno je kakvo će biti predjelo. Osim što je imperativ da su jela ukusna, treba voditi računa o vremenu pripreme, ali i ekonomičnosti.
Kremasta salata sa piletinom je jeftino jelo koje vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a prepečeni susam ovoj salati daje poseban ukus.
Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 150 g susama
- 200 g kiselih krastavaca
- 200 g majoneza
- 400 g pavlake
- 1 kocka za supu
- so, biber
Priprema:
Susam prepecite na zagrejanom tiganju, vodeći računa da ne zagori. Pileća prsa stavite u šerpu, sipajte vodu da ogrezne i dodajte kocku za supu. Kuvajte piletinu 30 minuta, a vodu dolivajte po potrebi. Piletinu izvadite iz šerpe i ostavite je da se ohladi, a onda je iseckajte na kockice, kao i kornišone. Majonez, pavlaku, susam, kornišone, piletinu, stavite u jedno posudu i sve dobro promešajte, pa začinite sa solju i biberom po ukusu. Salatu stavite u frižider da se ohladi, a onda je poslužite.
Izvor: Stva ukusa
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama