Bliže nam se Uskršnji praznici, a domaćice već razmišljaju kako da im praznična trpeza bude što raznovrsnija. Pored glavnog jela i sitinih kolača, važno je kakvo će biti predjelo. Osim što je imperativ da su jela ukusna, treba voditi računa o vremenu pripreme, ali i ekonomičnosti.

Kremasta salata sa piletinom je jeftino jelo koje vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a prepečeni susam ovoj salati daje poseban ukus.

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 150 g susama
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 200 g majoneza
  • 400 g pavlake
  • 1 kocka za supu
  • so, biber

Priprema:

Susam prepecite na zagrejanom tiganju, vodeći računa da ne zagori. Pileća prsa stavite u šerpu, sipajte vodu da ogrezne i dodajte kocku za supu. Kuvajte piletinu 30 minuta, a vodu dolivajte po potrebi. Piletinu izvadite iz šerpe i ostavite je da se ohladi, a onda je iseckajte na kockice, kao i kornišone. Majonez, pavlaku, susam, kornišone, piletinu, stavite u jedno posudu i sve dobro promešajte, pa začinite sa solju i biberom po ukusu. Salatu stavite u frižider da se ohladi, a onda je poslužite.

Izvor: Stva ukusa