Čak i oni koji nisu ljubitelji patlidžana kada probaju ovaj recept neće moći da se zaustave. Toliko je prosto i ima malo sastojaka, a aromatični sos i sir ublažavaju gorčinu i jačinu povrća. Kada želite da uklonite gorčinu iz čuvenog povrća kriške ubacite u vodu na 20 minuta, pa ih onda dobro obrišete. Ako želite neki lagani obrok bez mesa koji će vas osvojiti na prvi zalogaj, onda definitivno treba da probate ovo. 

Posle se počasitite laganim kolačem bez pečenja.  

Pročitajte i kako da patlidžan duže ostane svež

Sastojci:

  • 4 patlidžana
  • 500 ml paradajz sosa
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • tvrdi sir

Priprema:

Patlidžan isecite na kriške, a zatim ga premažite maslinovim ulje i posolite. Stavite na gril toster i ispecite, a ako nemate možete i u tiganju. Paradajz sos pomešajte sa belim lukom, malo peršuna i začinite, pa izblendirajte štapnim mikserom. Tepsiju premažite domaćim paradajz sosom, poređajte kriške grilovanog patlidžana, a zatim pospite rendanim sirom. Tako radite dok ne utrošite materijal. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.  

Izvor: Stvar ukusa