Čuveni kuvar Gordon Remzi je otkrio tajnu kako da napravite najbrži mogući desert. Tiramisu svi vole, a ovaj kolač se generalno lako pravi, ali sada možete da spremite za manje od minute. Isprobajte, jer se na razlikuje puno od originala, a vi nećete izgubiti puno vremena. Super je rešenje i kada je neka proslava, jer deluje elegantno u čašama. Pogledajte i njegov recept za pastu za koju vam treba manje od 10 minuta. 

Sastojci:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 g maskarpone sira
  • 4 piškote
  • nes kafa 
  • 4 kašičice Porta 
  • 25 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • rendana čokolada

Priprema:

 Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi pomešajte vino, maskarpone i vanilu. Sjedinite obe smese. U čašu stavite piškote koje ste umočili u kafi i prepolovili. Sipajte fil i izrendajte čokoladu. 

Izvor: Stvar ukusa