Toliko jednostavna poslastica, a neverovatnog ukusa. Izgledom i zbog kremastog fila dosta podseća na krempitu, samo što ovaj kolač ima čokoladnu glazuru koja joj daje poseban šmek. Piškote više ne morate da kupujete, sada možete da ih napravite sami kod kuće lako i brzo.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 300 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 300 g maskarpone sira
- 120 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 150 g jagoda
Priprema:
Kalup dimenzija 30x30 cm obložite providnom folijom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi umutite maskarpone i šećer u prahu. Zatim pomešajte obe smese i lepo sjedinite. Sipajte preko piškota, poravnajte i stavite u frižider na sat vremena. Istopite čokoladu, pa sipajte malo u špric za kolače i ukrasite ivicu torte. Ostatak glazure sipajte po unutrašnjosti. Ostavite da se glazura stegne, pa ukrasite jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom