Toliko jednostavna poslastica, a neverovatnog ukusa. Izgledom i zbog kremastog fila dosta podseća na krempitu, samo što ovaj kolač ima čokoladnu glazuru koja joj daje poseban šmek. Piškote više ne morate da kupujete, sada možete da ih napravite sami kod kuće lako i brzo.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 300 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 300 g maskarpone sira
- 120 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 150 g jagoda
Priprema:
Kalup dimenzija 30x30 cm obložite providnom folijom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi umutite maskarpone i šećer u prahu. Zatim pomešajte obe smese i lepo sjedinite. Sipajte preko piškota, poravnajte i stavite u frižider na sat vremena. Istopite čokoladu, pa sipajte malo u špric za kolače i ukrasite ivicu torte. Ostatak glazure sipajte po unutrašnjosti. Ostavite da se glazura stegne, pa ukrasite jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus