Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" pripremala fantastičan kolač od par sastojaka. Mi vam prenosimo kako da napravite bajadere od kesten pirea i marcipana po njenom receptu. Zaista se lako prave, a potrebni su vam sastojci koje lako i za male pare možete da kupite. Kada budete pravili glazuru od čokolade obavezno dodajte malo ruma, jer će dati specifičan šmek kolaču.
Sastojci:
- 300 g marcipana
- 300 g kesten pirea
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 1 kašika ruma
Priprema:
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom u koju ste dodali malo ruma. Razvucite malo oklagijom marcipan, pa stavite u manju tepsiju i onda prstima lepo rastanjite. Preko stavite kesten pire, pa opet lepo prstima razvucite. Preko sipajte glazuru od čokolade. Stavite u frižider da se stegne sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da ukiselite mladi luk da duže traje
Rolat sa makom i krem sirom
Domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem