Čak i oni koji nisu ljubitelji klasične čokolade s vremena na vreme vole da pojedu toblerone, karakteristične po svom trouglastom obliku. Ako vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremanje kolača, napravite ovaj slatkiš i obradujte sebe i svoju porodicu.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 200 g šećera
- 200 g čokolade
- 150 g lešnika
- 2 kašike meda
- 50 g susama
- malo mleka
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Stavite puter da se rastopi, pa dodajte šećer, med i čokoladu. Ako je previše gusto, dodajte malo mleka. Iseckajte lešnike , pa ih dodajte u smesu, dobro onda izmešajte, pa dodajte susam i mleveni keks. U drugu šerpicu stavite 3 kašike ulja i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Kalup bo trebao da vam bude trouglast da biste dobili prepoznatljiv oblik. Obložite ga prijanjajućom folijom, pa silikonskom četkicom nanesite deo rastopljene čokolade svuda po kalupu i stavite u frižider da se čokolada malo stegne. Potom izvadite kalup iz frižidera, sipajte smesu za kolač, odozgo ga premažite ostatkom rastopljene čokolade i vratite kalup u frižider. Kad se kolač stegne, isecite ga na tanke kriške i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus