Kada se pecivo prži u dosta ulja, bilo da je slano ili slatko, biće masno. Ako u testo dodate sodu bikarbonu, ono neće upiti višak ulja. A bitno je i da ulje bude dobro zagrejano kada ubacujete pecivo. Ovaj recept je zanimljiv i jednostavan, a podseća na omiljenu poslasticu iz detinjstva - bakin kolač.
Sastojci:
- 200 g griza
- 300 ml kefira
- 50 g šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
U kefir dodajte sodu, promešajte, pa sipajte ostale sastojke i sjedinite. Sipajte više ulja u tiganj, pa iznad njega stavite levak i sipajte testo. Da biste dobili oblik kao sa slike (rupičasto testo), malo pomerajte levak iznad tiganja, dok sipate testo. Pržite sa obe strane po 10 minuta. Ako želite pospite šećerom u prahu ili premažite džemom.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno