Kada se pecivo prži u dosta ulja, bilo da je slano ili slatko, biće masno. Ako u testo dodate sodu bikarbonu, ono neće upiti višak ulja. A bitno je i da ulje bude dobro zagrejano kada ubacujete pecivo. Ovaj recept je zanimljiv i jednostavan, a podseća na omiljenu poslasticu iz detinjstva - bakin kolač

Sastojci:

  • 200 g griza 
  • 300 ml kefira 
  • 50 g šećera 
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica sode bikarbone

Priprema: 

U kefir dodajte sodu, promešajte, pa sipajte ostale sastojke i sjedinite. Sipajte više ulja u tiganj, pa iznad njega stavite levak i sipajte testo. Da biste dobili oblik kao sa slike (rupičasto testo), malo pomerajte levak iznad tiganja, dok sipate testo. Pržite sa obe strane po 10 minuta. Ako želite pospite šećerom u prahu ili premažite džemom. 

Izvor: Stvar ukusa