Kada se pecivo prži u dosta ulja, bilo da je slano ili slatko, biće masno. Ako u testo dodate sodu bikarbonu, ono neće upiti višak ulja. A bitno je i da ulje bude dobro zagrejano kada ubacujete pecivo. Ovaj recept je zanimljiv i jednostavan, a podseća na omiljenu poslasticu iz detinjstva - bakin kolač.
Sastojci:
- 200 g griza
- 300 ml kefira
- 50 g šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
U kefir dodajte sodu, promešajte, pa sipajte ostale sastojke i sjedinite. Sipajte više ulja u tiganj, pa iznad njega stavite levak i sipajte testo. Da biste dobili oblik kao sa slike (rupičasto testo), malo pomerajte levak iznad tiganja, dok sipate testo. Pržite sa obe strane po 10 minuta. Ako želite pospite šećerom u prahu ili premažite džemom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus